Trepartsaftale om arbejdsfordeling sikrer danske arbejdspladser

Beskæftigelse

Trepartsaftale om arbejdsfordeling sikrer danske arbejdspladser

Pressemeddelelse

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en trepartsaftale om arbejdsfordeling. Aftalen vil bidrage til at redde arbejdspladser i en tid, hvor coronakrisen stadig påvirker mange danske virksomheder.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en trepartsaftale om arbejdsfordeling. Den nye ordning giver private virksomheder mulighed for at etablere arbejdsfordeling for alle typer af medarbejdere. Ordningen er et supplement til de eksisterende ordninger, som fortsætter uforandret.

Aftalen om arbejdsfordeling vil gøre det muligt for virksomheder at fastholde medarbejdere, selvom de ikke kan beskæftiges på fuld tid, ved at sænke arbejdstiden. Medarbejderne vil modtage en forhøjet dagpengesats for de timer, de ikke arbejder. Ordningen vil ikke forbruge af lønmodtagernes dagpengeperiode. Arbejdsgiverne finansierer dele af ordningen.

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad udtaler:

- Aftalen om arbejdsfordeling vil redde danske arbejdspladser. Ganske som aftalen om lønkompensation har gjort det. Arbejdsfordeling er et godt værktøj for de virksomheder, der har en produktionsnedgang, som de forventer vil være midlertidig.

- DA er meget tilfredse med, at det er lykkedes at skabe en ordning, som alle virksomheder kan gøre brug af. Mange virksomheder er stadig hårdt ramt af coronakrisen, og derfor kan de ikke beskæftige medarbejderne i fuldt omfang. For dem kan arbejdsfordeling være en god løsning.

- Aftalen indeholder en vis fleksibilitet. Det gælder f.eks. mulighed for glidende iværksættelse samt undtagelse af nøglemedarbejdere. Det er positivt for de virksomheder, der kommer til at gøre brug af ordningen. 

- Den samlede aftale indeholder en god balance. Arbejdsgiverne finansierer dele af ordningen, der overordnet er udtryk for et godt forhandlingsforløb, hvor alle bidrager. Det vil jeg gerne kvittere for. 

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE