Beskæftigelse

Lønkompensation forlænges frem til sommer

Artikel

Arbejdsmarkedets parter er blevet enige med regeringen om at forlænge ordningen om lønkompensation frem til sommer.

Ordningen om lønkompensation for hjemsendte medarbejdere forlænges frem til sommer. Forlængelsen gælder for virksomheder, som er ramt af nedlukningen på grund af coronarestriktioner. Den særlige lønkompensation for tvangslukkede virksomheder fortsætter ligeledes.

 Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad siger:

- Det er fornuftigt at forlænge ordningen, så vi fortsat kan holde hånden under de virksomheder og medarbejdere, som desværre er påvirket af nedlukningen. Det er en vanskelig situation for mange virksomheder, og det er vigtigt, at virksomhederne kan få den nødvendige hjælp.

- I næste fase bliver det vigtigt at sikre, at erhverv som er ramt af særlige begrænsninger af f.eks lukketid eller arrangementsstørrelse, har adgang til den nødvendige kompensation. Det forventer vi ligeledes at drøfte med regeringen.

- Mange virksomheder har lidt hårdt under coronanedlukningen, og det er helt afgørende for dansk erhvervsliv, at vi fortsat kan genåbne samfundet. Når vi er helt ude af coronarestriktioner, er det vigtigt, at vi får fokus tilbage på, at virksomhederne skal have adgang til tilstrækkelig arbejdskraft og gode rammevilkår for at skabe vækst og arbejdspladser på den anden side af pandemien. 

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE