Beskæftigelse

TREPARTSFORHANDLINGER SKAL LEVERE MERE ARBEJDSKRAFT

Pressemeddelelse

Regeringen vil indkalde arbejdsmarkedets parter til trepartsforhandlinger om mangel på arbejdskraft. DA hilser invitationen velkommen. Der er behov for hurtige og markante resultater, mener arbejdsgiverne.

Der indkaldes til trepartsforhandlinger for at løse virksomhedernes udfordringer med mangel på arbejdskraft. DA hilser invitationen velkommen.

Administrerende direktør i DA Jacob Holbraad siger:

- Det er meget positivt, at regeringen nu indkalder til forhandlinger. Vi har i længere tid opfordret til, at vi handler nu for at skaffe flere hænder til virksomhederne. Arbejdsmarkedet er rødglødende, og vi skal finde løsninger hurtigt.

- Vi har allerede spillet ud med en lang række forslag om blandt andet mere udenlandsk arbejdskraft, flere ældre på arbejdsmarkedet og unge hurtigere i job. Vi går naturligvis konstruktivt til forhandlingerne og er parat til at diskutere alle forslag, som kan give flere hænder og hoveder til danske virksomheder.

- Det er ekstremt vigtigt, at vi leverer løsninger nu. Den største forhindring, som virksomhederne oplever, er mangel på arbejdskraft. Vi skal bruge opsvinget til at skaffe vækst i Danmark og sikre så mange som muligt fodfæste på arbejdsmarkedet.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE