Beskæftigelse

Godt med flere internationale medarbejdere

Pressemeddelelse

Et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om at lave en supplerende beløbsordning for internationale medarbejdere med en beløbsgrænse på 375.000 kroner. Virksomhederne får derved bedre mulighed for at hyre medarbejdere uden for EU. Ordningen gælder i tre år, medmindre ledigheden overstiger 3,75 procent. Aftalen er et godt skridt i den rigtige retning og kan lette noget af presset på arbejdsmarkedet, lyder det fra DA. 


Administrerende direktør i DA Jacob Holbraad siger:

- Vi er meget tilfredse med, at det nu bliver lettere for vores virksomheder at ansætte internationale medarbejdere. Det vil skabe mere vækst og flere arbejdspladser i Danmark. Det er godt, at fornuften sejrede, og at et bredt flertal af ansvarlige partier genoptog forhandlingerne og fandt en løsning efter et langt forløb. Det er grundlæggende positivt, at der nu er lavet en aftale.

- Arbejdsmarkedet er stadig rødglødende, og manglen på arbejdskraft er meget alvorlig for danske virksomheder. Alt, der kan gøres for at afhjælpe manglen på arbejdskraft, er derfor klogt og til gavn for hele Danmark. For vi har brug for flere hænder og hoveder. 

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE