Beskæftigelse

Hver tredje rekruttering er en udfordring

Pressemeddelelse

Knap hver tredje rekrutteringsforsøg i landet er forgæves. Antallet af forgæves rekrutteringer er fortsat tårnhøjt. På blot et halvt år søgte danske virksomheder forgæves efter 126.300 medarbejdere med de ønskede kvalifikationer til en stilling. Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

I knap hver tredje tilfælde har virksomheder i Danmark opgivet at ansætte en medarbejder med de ønskede kvalifikationer til en stilling. I 18 pct. af tilfældene bliver jobbet aldrig besat. I 13 pct. af tilfældene bliver jobbet besat med en anden kandidat. Selvom andelen af forgæves rekrutteringer er faldet en smule i december fra 33 procent til 31 procent, er det stadig højt.

Vicedirektør i Dansk Arbejdsgiverforening, Erik E. Simonsen, ærgrer sig over udviklingen:

- Selvom rekrutteringssituationen generelt er lettet en smule for virksomhederne, er rekrutteringsudfordringen stadig meget alvorlig, når virksomhederne i mere end hver tredje tilfælde ikke kan få de medarbejdere, de efterspørger. Det kræver politiske handling, så flere kommer på arbejdsmarkedet og vi undgår tab af vækst, velstand og velfærd.

- Virksomhederne har rigtig gode muligheder for at kunne hjælpe de nyankomne fra Ukraine ind på arbejdsmarkedet. Derudover er der også et stort behov for politiske reforminitiativer, som kan øge arbejdsudbuddet blandt dem, som allerede bor i landet, og gøre det enklere for virksomhederne at få flere medarbejdere fra lande uden for EU, fortsætter Erik E. Simonsen.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE