Beskæftigelse

FINANSLOV MED NØDVENDIGT LØFT AF ERHVERVSUDDANNELSERNE

Pressemeddelelse

SVM-regeringen, Socialistisk Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Alternativet og Nye Borgerlige har landet en finanslov for 2024. Med finansloven får erhvervsuddannelserne en markant investering, der allerede vil kunne mærkes i 2024. DA’s administrerende direktør savner dog initiativer, der skaffer flere medarbejdere.

SVM-regeringen og et bredt flertal i Folketinget har netop præsenteret en færdigforhandlet finanslov for 2024, hvor der blandt gives et markant løft til erhvervsuddannelserne. Helt konkret betyder det investeringer på 300 millioner kroner i 2024, og derefter vil beløbet stige løbende, så erhvervsuddannelserne ender med et årligt løft på i alt 900 millioner kroner i 2030.

Jacob Holbraad, administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening, glæder sig over de massive investeringer:

- Det er meget positivt, at der nu lægges op til stort kvalitetsløft af erhvervsuddannelserne. Hele samfundet står med en meget alvorlig mangel på faglærte medarbejdere både nu og i fremtiden. Antallet af faglærte vil falde med 150.000 frem mod 2035, hvis ikke der sadles om og gøres noget markant anderledes. Derfor kan vi kun byde det velkomment, at regeringen og et bredt flertal nu for alvor sætter penge af til erhvervsuddannelserne og giver faglært arbejdskraft og uddannelse det fokus, det fortjener. Det er der i den grad brug for, hvis vi skal sikre nok faglærte til at indfri både den grønne og digitale omstilling.

Jacob Holbraad havde dog gerne set, at finanslovsaftalen havde indeholdt konkrete initiativer til at løse manglen på kvalificeret arbejdskraft.

- Mangel på kvalificeret arbejdskraft er Danmarks største udfordring netop nu. Derfor er det helt afgørende, at et politisk flertal finder sammen om ambitiøse initiativer og handling, der kan medvirke til at løse den udfordring. Der er blandt andet behov for, at det bliver markant lettere at ansætte internationale medarbejdere. Hellere i dag end i morgen, siger Jacob Holbraad.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE