Afgørende hjælp til blødende brancher

Overenskomst og arbejdsret

Afgørende hjælp til blødende brancher

Pressemeddelelse

Danske virksomheder bløder i kølvandet på coronakrisen. Dagens udspil til hjælpepakke til erhvervslivet er helt nødvendigt for at undgå, at udvalgte brancher bukker under.

Flere brancher i Danmark er ved at knække på grund af udbredelsen af corona i Danmark. Det gælder særligt virksomheder som for eksempel hoteller, restauranter, rejsebureauer, butikker og små selvstændige.

Regeringen har netop præsenteret et udspil til en hjælpepakke til de hårdest ramte brancher. Det er endnu et godt skridt på vejen til at undgå, at brancherne går til grunde. 

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad udtaler:

- Store dele af dansk erhvervsliv er i knæ. Jeg håber, at alle Folketingets partier vil stå sammen om at få tiltagene gennemført. Det er helt afgørende, at vi griber ind nu, hvis ikke vi skal se virksomheder  lukke i hele landet. Med dagens udspil viser regeringen endnu en gang, at den er klar til at tage ansvar. Det er en kæmpe hjælp til de særligt trængte brancher, og det vil give flere virksomheder mulighed for at klare sig igennem krisen med skindet på næsen.

- Selv om dagens tiltag ikke er set før, er de ikke nødvendigvis nok i den ekstraordinære situation, dansk erhvervsliv står i. Det handler om at redde danskernes levebrød. Der er behov for, at vi står klar til at give hjælp i en hidtil uset skala for at holde hånden under danskernes job.

Læs mere om

OVERENSKOMST OG ARBEJDSRET