Overenskomst og arbejdsret

Historisk milliardpakke vil holde hånden under virksomheder og arbejdspladser

Pressemeddelelse

Alle Folketingets partier har netop præsenteret en milliardstor hjælpepakke til dansk erhvervsliv. Den vil redde mange virksomheder i de blødende brancher fra at dreje nøglen om.

Mange virksomheder er i knæ på grund af udbredelsen af coronavirus i Danmark, og flere tusinde danskere har allerede mistet deres job.

Alle partier i Folketinget har derfor i dag vedtaget en milliardstor hjælpepakke til danske virksomheder og deres medarbejdere. Pakken indeholder blandt andet kompensation for nogle af de faste udgifter for virksomheder, der er tvunget til at lukke ned. Den indeholder også en udvidet lånegaranti for små og mellemstore virksomheder. Samtidig tilkendegiver alle partierne, at de er klar til at yde hjælp med et trecifret milliardbeløb til virksomhederne.

Tiltagene vil få stor betydning for de brancher, der er særligt hårdt ramt som følge af sundhedskrisen.

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad udtaler:

- Danske virksomheder står i en situation, vi aldrig har set før. Det kan ganske enkelt ikke overvurderes, hvor vigtige de nye tiltag er. Jeg vil gerne sende en stor tak til alle Folketingets partier for at lytte til vores råb om hjælp på vegne af danske virksomheder og deres ansatte.

- Det er tale om en historisk håndsrækning, som vil gøre en kæmpe forskel nu og her. Samtidig tilkendegiver partierne, at de står klar med et trecifret milliardbeløb. Det skaber tryghed og betyder, at vi fremadrettet kan reagere hurtigere, når der bliver behov for yderligere hjælp til virksomhederne. Dét vi gør nu, får afgørende betydning for, hvilket Danmark vi står tilbage med efter sundhedskrisen, og dagens hjælpepakke skaber håb i en hård tid.

Læs mere om

OVERENSKOMST OG ARBEJDSRET