Overenskomst og arbejdsret

Ny trepartsaftale om lønkompensation vil redde danske arbejdspladser

Pressemeddelelse

Danske virksomheder undgår ikke at tabe stort på udbredelsen af coronavirus i Danmark. Men ny aftale mellem arbejdsmarkedets parter og regeringen om midlertidig lønkompensation til privatansatte vil holde hånden under mange danske arbejdspladser.

Mange virksomheder er allerede hårdt ramt af udbredelsen af corona i Danmark, og de første meldinger om opsigelser af medarbejdere er kommet.

Det er derfor helt nødvendigt, at der nu er lavet en aftale mellem arbejdsmarkedets parter og regeringen om en midlertidig lønkompensation til virksomhederne, når de sender ansatte hjem på grund af coronavirus og manglende indtjening.

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad udtaler:

- Regeringen har allerede taget flere vigtige skridt til at hjælpe de danske virksomheder i denne dybt alvorlige situation. Med vores aftale om lønkompensation tager regeringen og arbejdsmarkedets parter et stort ansvar. Det vil koste statskassen og dermed os alle penge. Men det vil blive langt dyrere for samfundet uden den hjælp til medarbejderne og virksomhederne, fordi vi ville se markant flere afskedigelser.

- Det handler om at gøre alt, vi kan, for at virksomhederne ikke drejer nøglen om, og at danskerne ikke mister deres job. Det er helt afgørende for hver enkelt dansker og for vores samfund, at vi løbende gør, hvad vi kan for at hjælpe virksomhederne igennem denne krise. Vi skal følge udviklingen nøje og være klar til nye tiltag, hvis der bliver behov for det.

Læs mere om

OVERENSKOMST OG ARBEJDSRET