DA’s Uddannelsespris: Søg penge til at blive dygtigere til dit fag eller deltage i Skills

Uddannelse og kompetencer

DA’s Uddannelsespris: Søg penge til at blive dygtigere til dit fag eller deltage i Skills

Artikel

Skal du til DM i Skills eller Euro Skills i 2023? Måske drømmer du i stedet om at dygtiggøre dig inden for dit fag? Så søg DA’s Uddannelsespris, der giver dig økonomisk tilskud til at forvandle planer til virkelighed.

Arbejdsgiverforeningens Jubilæumsfond uddeler en uddannelsespris. De kommende fire uger er prisen åben for ansøgning og indstillinger.

Her kan du læse alt om målgruppen, og hvad vi giver støtte til.

Hvem kan søge?

For at komme i betragtning, skal du være lærling eller elev på en erhvervsuddannelse og have en praktikplads. Du kan også være færdiguddannet faglært.

Prisen giver økonomisk støtte til videreuddannelse, kompetenceudvikling og dygtiggørelse.

For at få økonomisk støtte fra Arbejdsgiverforeningens Jubilæumsfond gælder overordnet tre krav:

  • Ansøgeren skal indgå i et ansættelsesforhold hos en virksomhed, f.eks. som lærling/elev, eller være ansat med en afsluttet erhvervsuddannelse.
  • Ansøgeren skal have relevant erhvervserfaring (for eksempel gennem en læreplads).
  • Ansøgere, der alene har en gymnasieuddannelse, eller er i gang med en videregående uddannelse kan ikke modtage støtte.

Vi prioriterer ansøgere med behov for støtte til dækning af betydelige udgifter.

Det støtter vi

Deltagelse ved Skills mv.

Du kan søge støtte til dine udgifter, hvis du skal være med i Skills eller andre fagkonkurrencer i både Danmark eller i udlandet.

Det gælder både til forberedende aktiviteter i Danmark og udgifter til transport, ophold og kompensation for løn tabt i den periode, hvor du er væk fra din arbejdsplads.

Tidligere har vi f.eks. bevilget støtte til udgifter forbundet med deltagelse i DM, EM og VM i Skills samt andre typer af håndværkskonkurrencer.

Videreuddannelse i Danmark eller i udlandet

Ved videreuddannelse forstås uddannelsesforløb, hvor der udstedes et uddannelses- eller eksamensbevis.

Vær opmærksom på, at studerende på de korte, mellemlange og lange videregående uddannelser ikke kan modtage støtte. Det er heller ikke muligt at modtage økonomisk støtte som supplement til SU.

Rejser og ophold i udlandet

Du kan søge om tilskud til rejser og ophold i udlandet, hvor formålet er at studere arbejdsmetoder, ledelsesmetoder eller tekniske og forretningsmæssige forhold for det private erhvervsliv.

Du kan også søge om tilskud, der kan gøre det muligt for dig at arbejde i længere tid i udenlandske virksomheder.

Ansøgning og anbefaling

Det er vigtigt, at du selv udfylder og sender ansøgningen. Download ansøgningsblanketten her.

Vi ser gerne, at du vedlægger en anbefaling fra den virksomhed, hvor du er ansat og/eller lærling. De må også gerne inspirere dig til at skrive ansøgningen.

Hvis din arbejdsgiver vil give dig en anbefaling med på vejen, kan vedkommende udfylde indstillingsblanketten. Download den her.

Bemærk, at indstillingsblanketten skal sendes sammen med ansøgningsblanketten.

Ansøgningsfrist

Ansøgningen kan udfyldes via ansøgningsblanketten i linket nedenfor og sendes til uddannelsespris@da.dk senest mandag den 5. september 2022 kl. 12.00.

Modtagere af uddannelsesprisen får besked senest i uge 38.

Prisoverrækkelsen

Hvis du bliver tildelt uddannelsespris og økonomisk støtte, vil overrækkelsen finde sted ved en reception mandag d. 3. oktober kl. 16.00 – 18.00 i Dansk Arbejdsgiverforenings lokaler på Vester Voldgade 113, 1552 København.

Læs mere om

UDDANNELSE OG KOMPETENCER