Arbejdsmiljø og sundhed

Rundbordssamtale med fokus på en sund arbejdsstyrke

Artikel

Beskæftigelsesministeren, virksomheder, kommuner og myndigheder er alle med om bordet, når 3F i dag inviterer til rundbordssamtale om sundhed blandt medarbejdere. DA hilser debatten velkommen.

En god livsstil er med til at mindske risikoen for sygdom og tidlig død. Men i dag følger kun 2 ud af 10 beskæftigede alle Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god livsstil. Dvs. de enten drikker mere end anbefalet, har en vægt uden for normalområdet, motionerer for lidt eller ryger.

DA sidder også med om bordet, når blandt andet beskæftigedes livsstil er til debat, når beskæftigelsesminister, kommuner, myndigheder, virksomheder og fagbevægelse i dag mødes til rundbordssamtale om, hvordan vi sikrer en sund arbejdsstyrke i fremtiden.

”DA har længe haft fokus på sundhed blandt beskæftigede. Det er vigtigt for medarbejderne, at der er fokus på livsstil - både på arbejdspladsen og i fritiden. Når man har en risikabel livsstil, er der nemlig større risiko for at udvikle helbredsproblemer, der kan lede til sygefravær og som kan mindske muligheden for at have en stabil tilknytning til arbejdsmarkedet gennem hele livet,” siger arbejdsmiljøchef i DA, Christina Sode Haslund.

Derfor er sundhed allerede i fokus på arbejdspladserne. Danske beskæftigede oplever da også, at der er gode rammer på arbejdspladsen. De oplever få belastninger i arbejdet, og de oplever, at arbejdsmiljøarbejdet bliver taget seriøst på de danske virksomheder.

Samtidig er medarbejdertrivsel og engagement det, der motiverer virksomhederne allermest i forhold til at arbejde med arbejdsmiljøet. 86 pct. af virksomhederne bliver i meget høj grad eller høj grad motiveret af trivsel og engagement blandt medarbejderne.

”Sundhed er et fælles ansvar. Sundhedsfremme på arbejdspladsen er et supplement, men det er også vigtigt, at den enkelte tager ansvar, og at samfundet som helhed skaber gode rammer for danskernes sundhed", siger Christina Sode Haslund.

Læs mere om

ARBEJDSMILJØ OG SUNDHED