Beskæftigelsen sætter nye rekorder

Beskæftigelse

Beskæftigelsen sætter nye rekorder

Pressemeddelelse

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at beskæftigelsen i september steg med 3.100. Dermed fortsætter beskæftigelsen med at sætte nye rekorder. Det samme gør manglen på arbejdskraft dog også, og der er derfor behov for politiske initiativer, hvis opsvinget skal fortsætte.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort tal for lønmodtagerbeskæftigelsen i september måned, hvor den steg med 3.100 personer. Beskæftigelsen er nu oppe på 2.760.100 personer med lønmodtagerjob, og sætter dermed igen ny danmarksrekord.

- Beskæftigelsen er nu steget konstant i godt fem år med mere end 3.000 hver eneste måned. Det er imponerende og vidner om, at man fra politisk hold tog et rettidigt ansvar og gennemførte de reformer, der var nødvendige for at udvide arbejdsudbuddet. Det har næsten aldrig været lettere at få et job, og hvis vi vil holde fast i beskæftigelsesopsvinget, skal virksomhedernes stigende mangel på kvalificerede medarbejdere tages mere alvorligt, siger Jens Troldborg, chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

Manglen på arbejdskraft sætter rekord i industrien

En analyse fra DA viste for nylig, at manglen på arbejdskraft i industrien aldrig har været større i et fjerde kvartal. Heller ikke under det seneste opsving i tiden op til finanskrisen.

Samtidig viser en rundspørge også, at 8 ud af 10 jobcentre forventer, at manglen på arbejdskraft vil vokse i det kommende år.

- Manglen på arbejdskraft viser sig efterhånden i flere og flere brancher og rundt omkring i hele landet. Det hører vi fra både virksomheder og jobcentre. Det koster på virksomhedernes bundlinje, og det koster for statskassen. Der er brug for, at der politisk både gøres mere for at få flere ledige i arbejde og for at tiltrække flere udenlandske medarbejdere, hvis udfordringen skal håndteres siger Jens Troldborg.

Link til DA Analysen: Industriens mangel på medarbejdere overgår tiden før finanskrisen

Link til DA Analysen: Jobcentre: Manglen på arbejdskraft vokser

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE