Vi skal slå hårdt ned på snyd på arbejdsmarkedet

Beskæftigelse

Vi skal slå hårdt ned på snyd på arbejdsmarkedet

Pressemeddelelse

Vi skal komme bedrag på arbejdsmarkedet til livs. Men vi skal sørge for at ramme dem, der bevidst, groft og gentagelsesvist omgår reglerne og ikke alle de mange danske virksomheder, der har ordnede forhold.

Socialdemokratiet har i dag præsenteret et udlændingeudspil, der blandt andet indeholder et forslag om at tredoble bøderne til dem, der hyrer illegal arbejdskraft samt muligheden for at fratage virksomhedsejere, der ansætter illegal arbejdskraft, retten til at drive virksomheden videre.

Administrerende direktør Jacob Holbraad udtaler i den forbindelse:

- Vi skal komme bedrag på det danske arbejdsmarked til livs. Det går ikke, at brodne kar er med til at undergrave alle de mange danske virksomheder, der har ordnede forhold. Det er umuligt for alle dem, der overholder reglerne, at konkurrere med dem, der er fuldstændige ligeglade med at være anstændige arbejdsgivere. Derfor bakker jeg Socialdemokratiet op i, at vi skal slå hårdt ned, når nogen bevidst prøver at snyde.

- Men det er afgørende, at vi rammer netop dem, der bevidst omgår reglerne og ikke alle dem, der generelt har styr på sagerne. Tidligere har vi for eksempel set, at større danske virksomheder er kommet i klemme, fordi de ikke fik besked om, at deres udenlandske medarbejderes opholdsgrundlag forandrede sig. Vi skal have garanti for, at der er rettet op på dette, før højere bøder giver mening.

- Hvis vi skal slå hårdere ned på snyd, er det derfor vigtigt, at reglerne bliver indrettet på en måde, så vi rammer dem, der utvetydigt og gentagelsesvist omgår reglerne og ikke de mange danske virksomheder, der har ordnede forhold. Kontrollen skal være målrettet, og reglerne skal indrettes, så virksomheder med ordnede forhold ikke kommer til at ligge under for mere tidskrævende bureaukrati.

- Det er uacceptabelt, når udenlandske medarbejdere opholder sig ulovligt i Danmark i underbetalte job. Vi indgik i april en aftale med FH for de særlige forhold, der gælder på transportområdet. Aftalen indebærer, at virksomhederne skal betale overenskomstmæssig løn til deres chauffører, når de kører i Danmark.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE