Medarbejderne bosat i udlandet er vigtige for at holde hjulene i gang

Beskæftigelse

Medarbejderne bosat i udlandet er vigtige for at holde hjulene i gang

Pressemeddelelse

Regeringen har i dag præsenteret en række initiativer, der skal hjælpe med at fastholde en lav smitterisiko ved medarbejderes indrejse fra udlandet. Initiativerne tager hensyn til, at pendlere er afgørende for at holde gang i vitale danske virksomheder.

Regeringen igangsætter nu flere initiativer, der skal hjælpe til at fastholde en lav smitterisiko ved indrejse af medarbejdere bosat uden for Danmarks grænser.

Der oprettes blandt andet branchesamarbejder, hvor arbejdsmarkedets parter og regeringen sammen skal finde løsninger for de enkelte brancher. Der vil også komme øget kontrol fra Arbejdstilsynet på de enkelte arbejdspladser, og regeringen vil følge smitteomfanget i pendlerregionerne tæt.

Endelig skal en hurtigt arbejdende task force i regi af Arbejdsmiljørådet overveje behovet for nye initiativer, som kan bidrage til at minimere smitterisikoen – også for pendlere.

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad udtaler:

Vi skal gøre, hvad vi kan for at begrænse smittespredningen. Samtidig skal trygheden gå hånd i hånd med, at vi sikrer dansk økonomi og ikke gør situationen værre for virksomhederne og Danmark.

- Vi skal gøre, hvad vi kan for at begrænse smittespredningen. Samtidig skal trygheden gå hånd i hånd med, at vi sikrer dansk økonomi og ikke gør situationen værre for virksomhederne og Danmark. Derfor er jeg tilfreds med, at regeringens initiativer er baseret på en sundhedsfaglig tilgang til, hvordan vi begrænser smitte, og samtidig inddrager de enkelte brancher i, hvordan vi bedst griber det an. Initiativerne har en fornuftig balance.

Danske virksomheder er dybt afhængige af både danske medarbejdere og udenlandske medarbejdere bosat uden for Danmarks grænser. Medarbejderne er afgørende for, at der er varer i butikkerne, og at vi kan producere varer og services i Danmark

- Danske virksomheder er dybt afhængige af både danske medarbejdere og udenlandske medarbejdere bosat uden for Danmarks grænser. Medarbejderne er afgørende for, at der er varer i butikkerne, og at vi kan producere varer og services i Danmark. Samtidig vil danske virksomheder gerne gøre, hvad de kan for at passe på deres medarbejdere og resten af samfundet. Derfor er det godt, at flere af initiativerne sigter mod at hjælpe virksomhederne med at tage de rigtige hensyn.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE