Virksomhederne har brug for flere hænder nu

Beskæftigelse

Virksomhederne har brug for flere hænder nu

Pressemeddelelse

Manglen på medarbejdere er akut. Derfor fremlægger Dansk Arbejdsgiverforening i dag 29 straksforslag, der kan skaffe ekstra hænder til de private virksomheder lige nu og her.

Dansk Arbejdsgiverforening foreslår blandt andet, at regeringen bremser den ekstraordinært store stigning, der har været i antallet af offentligt ansatte, og får reduceret antallet af ansatte med 21.000 i det kommende års tid.

Derudover bør man sikre, at flere seniorer arbejder længere ved blandt andet at forhøje seniorpræmien. Endelig skal unge nyuddannede hurtigere i job ved blandt andet at sænke dimittendsatsen og give en bonus til virksomheder, der ansætter og fastholder dimittender fra uddannelser med høj dimittendledighed.

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad udtaler:

- Vi er med lynets hast kommet i en situation, hvor vi har udbredt mangel på arbejdskraft. De seneste rekordtal for beskæftigelsen taler deres tydelige sprog. Virksomhederne skriger på hænder og hoveder. Hvis vi ikke gør noget, må de sige nej til ordrer, og Danmark går glip af vækst og arbejdspladser.

- Jeg kan ikke se nogle gode argumenter for ikke at øge arbejdsudbuddet nu. Tværtimod taber vi vækst og velstand for hver dag, vi sidder på hænderne. Vi skal huske på, at private virksomheder i vækst finansierer vores velfærdssamfund, og vi gør samfundskagen større ved, at flere kommer i arbejde.

- Vi har set, at det offentlige har suget arbejdskraft til sig i coronaperioden, og det har ikke kun været personale relateret til corona. Tværtimod tyder meget på, at stigningen er mere varig. Det går ikke. Det er den private sektor, som skaber væksten, og det offentlige skal ikke bremse, at vi kan få mest muligt ud af opsvinget.

Læs alle DA's 29 straksforslag her. 

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE