Beskæftigelse

DA fejrer samarbejdsaftalens jubilæum

Artikel

For 75 år siden satte fremsynede arbejdsgivere og medarbejdere sig sammen og dannede de første samarbejdsudvalg. Vi fejrer jubilæet sammen med Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Samarbejdsaftalen – som sætter rammerne for medbestemmelsen i samarbejdsudvalget – har gennem mere end syv årtier vist sin levedygtighed. I dag er den en central del af den danske samarbejdsmodels DNA.

Virksomhedens samarbejdsudvalg er et forum, hvor medarbejdere og ledelsen i fællesskab sætter dagsordenen. Det er stedet, hvor den daglige udvikling af konkurrencedygtigheden og medarbejdernes trivsel udfolder sig.

Jubilæet understreger, at parterne på arbejdsmarkedet er hinandens forudsætninger: Uden motiverede medarbejdere, som har de rigtige rammer for trivsel og arbejdstilfredshed, er der ingen velfungerende virksomheder. Og uden virksomheder med god lønsomhed er der ingen gode arbejdspladser. 

I videoen kan du høre næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation Morten Skov Christiansen og viceadministrerende direktør i DA, Pernille Knudsen, fortælle om aftalen.

Sammen med Fagbevægelsens Hovedorganisation fejrer vi aftalen med en række film fra forskellige virksomheders vellykkede samarbejdsprojekter og en tidsrejse gennem 75 års samarbejdshistorie.

Se mere her

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE