KonfliktStatistik

Coronaramt 2. kvartal 2020 med lavt konfliktomfang

Statistik-Nyt

Omfanget af overenskomststridige arbejdsstandsninger er lavere end sidste kvartal og væsentligt lavere end niveauet for et 2. kvartal i andre år med overenskomstforhandlinger. I 2. kvartal 2020 var der 1.345 tabte arbejdsdage som følge af overenskomststridige arbejdsstandsninger. Det lave konfliktomfang i 2. kvartal 2020 skal ses i lyset af coronaen.

I 2. kvartal 2020 var der 23 overenskomststridige arbejdsstandsninger, der førte til 1.345 tabte arbejdsdage. Arbejdsstandsningerne involverede i gennemsnit 35,8 personer og var af 1,3 dags varighed. Løn var den primære konfliktårsag med grund i 11 konflikter.

 

Løn som den mest markante årsag til konflikt

Hvor det var svært at se effekten af corona-epidemien i statistikken for 1. kvartal 2020, er det i dette kvartal tydeligt, at konfliktomfanget er væsentlig lavere end normalt. I forhold til samme kvartal sidste år er konfliktomfanget faldet med næsten tusind tabte arbejdsdage.

Den hyppigst anvendte konfliktårsag er løn, som ledte til 11 konflikter og 997 tabte arbejdsdage. Dermed stod løn som baggrund for 74 procent af de samlede tabte arbejdsdage i kvartalet. Arbejdsforhold var årsag til 5 konflikter og resulterede i 37,5 tabte arbejdsdage.

Brug for yderligere information

Du kan:

 

Find mere information om KonfliktStatistikkens begreber og metoder i dokumentationen, og få et overblik over planlagte offentliggørelser i vores publiceringsplan.

 

Læs mere om

KONFLIKTSTATISTIK