Beskæftigelse

Følg udbuddet af arbejdskraft med DA Jobbarometer

Pressemeddelelse

DA Jobbarometer følger løbende, hvordan de politiske beslutninger påvirker den private beskæftigelse i Danmark. Uden nye politiske initiativer vil der ikke være tilstrækkelig med arbejdskraft til at sikre, at den store fremgang i den private beskæftigelse fortsætter på længere sigt.

jobbarometer 091019.jpg

Siden 2013 er beskæftigelsen steget med 240.000 personer. Det skyldes i høj grad skiftende regeringers beslutninger om at ændre reglerne for dagpenge, førtidspension, efterløn og folkepension.

De store bidrag fra de gennemførte reformer ebber dog ud i de kommende år.

Derfor sætter Dansk Arbejdsgiverforening fokus på, hvordan de politiske beslutninger påvirker den private beskæftigelse i Danmark. Det vil ske med DA Jobbarometer, der løbende viser, hvilken betydning de politiske beslutninger har.

Hver gang politikerne træffer en beslutning, som varigt påvirker den private beskæftigelse, bliver barometeret opdateret.

Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad udtaler:

- De seneste seks år er tusindvis af danskere kommet ind på arbejdsmarkedet blandt andet på grund af fornuftige politiske reformer. Det har gjort Danmark og danskerne rigere. Men effekterne af de reformer ebber ud. Derfor er der stort behov for, at politikerne igen fokuserer på at øge arbejdsudbuddet.

- Vi må ikke opgive ambitionen om at flytte endnu flere væk fra offentlig forsørgelse og ind i et job med kollegaer og en meningsfuld hverdag. Vi må ikke opgive ambitionen om, at danske virksomheder skal have mulighed for at vokse. Hvis vi lader stå til og stiller os tilfreds med tidligere tiders kloge beslutninger, så risikerer vi, at danskerne langsomt bliver fattigere, og at hver enkelt familie får ringere muligheder.

Læs mere om DA Jobbarometer.

Læs mere om

BESKÆFTIGELSE