Udstationerede må ikke komme i klemme i Brexit

EU og international

Udstationerede må ikke komme i klemme i Brexit

Pressemeddelelse

Brexit er med dagens afstemning en realitet. Næste skridt bliver at forhandle en handelsaftale på plads. Administrerende direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jacob Holbraad opfordrer forhandlerne til at sikre vilkårene for de udstationerede medarbejdere i Storbritannien.

Europa-Parlamentet har netop godkendt den Brexit-aftale, som det britiske parlament i sidste uge også stemte for. Dermed er sidste juridiske skridt taget mod, at Storbritannien kan forlade EU på fredag den 31. januar.

- Selv om dagens beslutning vist ikke kommer bag på mange, er det stadig en trist dag. Brexit er nu endegyldigt en realitet. Det kommer til at ramme både Storbritannien, Danmark og resten af EU hårdt. Nu handler det om at minimere omkostningerne. Derfor er det vigtigt, at vi det kommende år får den bedst mulige handelsaftale forhandlet på plads, siger Jacob Holbraad, adm. direktør i Dansk Arbejdsgiverforening.

I næste uge vil forhandlingerne om en handelsaftale gå i gang, og parterne har indtil den 31. december 2020 til at lande en aftale. Det er en stram tidsplan, som gør det svært at nå til enighed om en handelsaftale, der dækker alle aspekter.

Det er vigtigt, at danskere, der arbejder i Storbritannien ikke bliver glemt i de travle forhandlinger.

- Danske virksomheder har knap 800 datterselskaber i Storbritannien. Det er afgørende, at deres medarbejdere ikke pludseligt mister opholdsgrundlaget. Det samme gælder de udstationerede medarbejdere, danske virksomheder sender over kanalen for at løse opgaver på britisk jord. Både virksomheder og medarbejdere risikerer at komme i klemme, hvis man ikke tager højde for deres vilkår i processen, siger Jacob Holbraad.

Læs mere om

EU OG INTERNATIONAL